Combattimento

Frizzante!

Zondag 12 juni om 15.30 uur in de Sint Jacobskerk van Vissingen

 

“Frizzante” vormt een vaste waarde in de seizoenen van Combattimento: Een programma vol bruisende Italiaanse barokmuziek uit het rijke en gevarieerde 18e-eeuwse repertoire, maar ieder seizoen weer anders, met nieuwe accenten! Grootmeester Antonio Vivaldi mag natuurlijk nooit ontbreken; van hem speelt Combattimento zowel een zwierig celloconcert alsook een pas recentelijk herontdekte sonate voor een ongebruikelijke kwartet-bezetting. We horen fraaie sonates “a quattro” van Dall’Abaco, Galuppi en Caldara; de vierstemmige strijkersbezetting gold in de achttiende eeuw als een toetssteen voor de kunst van iedere zichzelf respecterende componist. Daarnaast hoort u een fraai hoboconcert van de Milanese hobovirtuoos Giuseppe Sammartini, twee briljante sonates voor clavecimbel van Domenico Scarlatti,  en als uitstapje naar Bohemen betoverende muziek voor twee viola d’amores van

Heinrich Biber.

Cynthia Freivogel – viool & viola d’amore, Quirine van Hoek – viol, Marjolein Dispa –  altviool & viola d’amore, Diederik van Dijk – cello, Erik Olsman – contrabas, Sören Leupold – chitarrone, Pieter Dirksen – clavecimbel, Bram Kreeftmeijer – hobo

Live opname van  Combattimento. NPO4, Spiegelzaal 18 april 2021

Johann Friedrich Fasch (1688-1758)

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.