Eddy & the Ethiopians komen naar Middelburg!

De band Eddy & The Ethiopians ontstond in 2013. De Eindhovense saxofonist en bandleider Edward ‘Eddy’ Capel hield sessies met Ethiopische muzikanten, aangevuld met muzikanten uit Burkina Faso, Suriname, Frankrijk en België, die hij ontmoet had tijdens tournees. De band is dus heel gemêleerd.

De eerste cd is een weerspiegeling van de verschillende achtergronden met een stevige onderlaag van Ethiopische bigbandstijlen uit de jaren zestig en zeventig die met een schroeiende mengeling van West-Afrikaanse Afrobeat, jazz en funk wordt gespeeld.

In 2017 komt de Eritrese zanger en krar-speler, Bereket Behre Akitu bij Eddy & The Ethiopians. Zijn inbreng van melodieën en ritmes uit zijn geboorteland verrijken het repertoire. Dit nieuwe geluid wordt het uitgangspunt voor elementaire composities van Edward Capel, met toevoeging van eigen lijnen van de bandleden.

Afrikaanse diaspora vanuit hartje Brabant: een live optreden vol funk, Ethiopische jazz, hip-hop grooves, rock-invloeden en improvisaties.

Donderdag 26 mei om 20.30 uur bij Poppodium De Spot in Middelburg.

Interessant is het om de podcast over het Mostly Modern Festival te beluisteren.Dit festival vond vorige week plaats in Middelburg; een festival vol hedendaagse muziek!

https://open.spotify.com/episode/3I0WukzwDDtgQm6J5Bwyiu?si=b1fb796eb8ef4595 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.