Wat staat er op de agenda bij MuziekPodiumZeeland!

Vrijdag 8 april om 20.30 uur bij Podium ’t Beest in Goes:

Het Rembrandt Trio

Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer spelen al jaren samen in verschillende projecten en samenstellingen, om van tijd tot tijd terug te keren bij de basisvorm van het trio, als een evenwichtspunt in hun voortdurende ontwikkeling.

Rembrandt Frerichs, pianist en componist, staat bekend om zijn brede blik, zijn artistieke reis die zich voortdurend uitbreidt naar nieuwe gebieden. Rembrandt kent de Amerikaanse jazztraditie, maar vermijdt de gebaande paden. Hij is zeer geïnteresseerd in kunstmuziek uit verschillende delen van de wereld en onderzoekt de grenzen van klassieke, geïmproviseerde en wereldmuziek. Experimenterend met de klanken van oude muziek en oosterse instrumenten, neemt hij elementen van barok en muziek uit het Midden-Oosten mee in zijn composities en improvisaties.

Bassist Tony Overwater is een bekroonde solo-artiest, leider van zelf geïnitieerde projecten en een veel gevraagde sideman. Overwater ontwikkelde een unieke speelstijl op de akoestische bas waarmee hij de microtonaliteit van de Arabische toonladders kan spelen, en liet een kopie van een 16e-eeuwse zessnarige violone speciaal nabouwen om zijn klankmogelijkheden uit te breiden.

Drummer-percussionist Vinsent Planjer heeft zijn weg gevonden in een breed scala aan muzikale werelden. Naast zijn werk in jazz deelde hij ook het podium met acteurs en dansers in het theatercircuit. Als onderdeel van het Rembrandt Trio ontwikkelde Planjer zijn kenmerkende drumstel, de zogenaamde ‘Whisper Kit’; een eclectische mix van percussie-instrumenten van over de hele wereld, deels zelf gebouwd

Zondag 10 april om 15.00 uur bij Een Bunder Kunst in ’s Heer Arendskerke:

Flamenco!

Juan Peñas, Miki Maria Vos, Vicente José Santiago en Jur Vermijs kennen elkaar uit de Nederlandse flamencoscene. Door de jaren heen zijn zij elkaar al in vele verschillende formaties tegengekomen en hebben ze veel samen gespeeld. Ze spelen voor deze gelegenheid een concert in de flamencotraditie, zoals in Zuid-Spanje in de “tablaos” te vinden is. Traditie, passie en improvisatie in één concert.

 

Donderdag 14 april om 20.30 uur boj Poppodium De Spot in Middelburg:

 

Jeroen van Vliet (piano) & Mete Erker (saxen)

 

Met de release van hun voorlaatste album ‘PLUIS’ in 2019 en de intensieve concertserie die daarop volgde, hebben Mete Erker en Jeroen van Vliet weer gevonden wat ze het allerliefste doen: samen spelen. De plaat en tour vormde een nieuw hoogtepunt in hun 30-jarige samenwerking en vriendschap.

Nu, 2 jaar later, is er een vers album met de titel ‘in’.  De composities zijn opnieuw van de hand van Mete en Jeroen en vormen, misschien nog meer dan op ‘PLUIS’, een uitgewogen en bevlogen muzikale reis langs verschillende binnenwerelden. De muziek klinkt donker, dan weer helder, vaak emotioneel, en soms ook licht.  Het individuele spel van Jeroen van Vliet en Mete Erker is volledig complementair. De intense interactie tussen de musici is steeds voelbaar en hoorbaar. Het vormt samen de grote kracht van dit duo, dat maakt dat hun muziek bij je binnenkomt.

 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.