Twee concerten deze week bij MuziekPodiumZeeland!

Doppler Trio vrijdag 18 maart om 20.30 uur bij Podium ’t Beest in Goes.

Het Doppler Trio is een Nederlands/Duits modern jazz trio. Hoewel de setting traditioneel is is verder alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun atmosferisch, narratief jazzgeluid. De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGo Penguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra.

Het debuutalbum Nebula kwam uit in maart 2019, en precies twee jaar later ziet het overtuigende album Archean het levenslicht. De muziek vertelt het verhaal over de geologische periode waarin de aarde zijn korst ontwikkelde. Een periode die wordt weerspiegeld in de krachtige dramatische curve die aanwezig is in de muziek.

18 maart presenteert de band het album Archean.

Bezetting:
Daniël van der Duim – piano, keyboards, geluidseffecten Floris-Jan van den Berg – contrabas, zang
Hendrik Eichler – drums, geluidseffecten

Antje de Boeck en Thomas Boodts zondag 20 maart om 15.00 uur bij Porgy & Bess.

De Poolse componist en pianist Frédéric Chopin, werkte jaren in Parijs. Zijn hele leven voelde hij zich eenzaam en had heimwee naar zijn geboorteland. Dat hoor je in zijn muziek. Hij kreeg veel steun van George Sand, een Franse schrijfster van grote naam.

Actrice Antje de Boeck bestudeerde de briefwisselingen, gedachten en boekfragmenten over deze twee kunstenaars. Zij vertelt het verhaal van George Sand (artiestennaam van Amantine Lucile Aurore Dupin) en haar relatie met Chopin.

Sand bracht de winter van 1838-1839 door in het Carthusiaanse klooster Valldemosa. De reis naar Mallorca werd beschreven in Un hiver à Majorque.

Chopin leed al aan beginnende tuberculose toen ze elkaar leerden kennen. Zij zouden twee jaar voor zijn dood (1849) uit elkaar gaan.

Pianist Thomas Boodts vertolkt composities van Chopin. Hij bespeelt een Pleyel vleugelpiano uit 1846, gelijkwaardig aan het laatste instrument dat Chopin bespeelde.

Een concert in de serie L’Esprit Français

 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.