Maarten Koningsberger zingt Schubert voor Ad van ’t Veer.

Zondag 27 februari zingt Maarten Koningsberger samen met het Atlantic Trio een recital met werken van Schubert. MuziekPodium Zeeland draagt dit concert op aan Ad van ’t Veer, de vorig jaar overleden oprichter en directeur van de Stichting Nieuwe Muziek en MuziekPodiumZeeland. Schubert behoorde tot Ad’s favorieten en Maarten Koningsberger is één van de beste Schubert vertolkers. Met een prachtig programma komt hij zondag naar Vlissingen.

 

Citaten uit de pers:

TROUW
Maarten Koningsberger is een geboren Liedzanger. Zijn stem is zuiver, soepel, mooi van timbre, beheerst in dynamiek. Hij kan meteen met een enkele frase de juiste sfeer raken en communiceert uitstekend met zijn publiek.


TELEGRAAF
Koningsberger triomfeert in Vocale Serie Concertgebouw een fraaie, lyrische bariton met een tot in de lage regionen sonoor timbre, een perfecte dictie waardoor elk woord is te verstaan en een sterk gevoel voor stijl. Als een zanger dat tot in de puntjes weet te realiseren, kan hij zich meten met de top in het genre.


NRC
een sensitieve en suggestieve Schubertvertolker (…) Opmerkelijk inlevingsvermogen, oog voor de kleinste details en toch past iedere frase past vloeiend binnen het grotere geheel (…) in alle sterktegraden en op alle toonhoogten rond, warm en zuiver.


TROUW – Koningsberger zingt groots recital. Een verhalenverteller is Koningsberger eerst en vooral. Geen lettergreep verdwijnt in onzorgvuldige dictie of mooizingerij.

U bent van harte welkom om dit concert bij te wonen. Er zijn nog tickets verkrijgbaar.

Maarten van Koningsberger en het Atlantic Trio: zondag 27 februari om 15.30 uur in de Sint Jacobskerk van Vlissingen.

 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.