Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio geven concert voor Ad van ’t Veer.

MuziekPodium Zeeland draagt het concert wat Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio 27 februari in de Sint Jacobskerk van Vlissingen geven op aan Ad van ’t Veer. Ad van ’t Veer, oprichter en directeur van de Stichting Nieuwe Muziek en natuurlijk ook van MuziekPodiumZeeland overleed vorig jaar. Hij heeft veel betekend voor de hedendaagse muziek. Niet alleen in Zeeland, maar in heel Nederland. MuziekPodium Zeeland zal altijd schatplichtig blijven aan Ad van ’t Veer. Zijn muzikale nalatenschap willen wij graag door laten klinken in het MuziekPodium Zeeland van vandaag. Ad was een groot liefhebber van de liederen van Schubert. Het is daarom dat MuziekPodium Zeeland juist dit concert aan hem wil opdragen.

Franz Schubert leed armoede tijdens zijn korte leven. Zijn muziek was romantisch en expressief. Hij was een typische liedcomponist en schreef vele liederen voor zangstem en piano. De melodische lijn werd gebracht door de zang en het instrument zorgde voor de omspelingen. Zijn liederen bezitten een intiem karakter. De inhoud van de tekst wordt door de begeleiding met verschillende kleuren uitgebeeld. Bas Verheijden, de pianist van het Atlantic Trio vroeg zich af hoe de liederen zouden klinken als de begeleiding niet alleen met piano zou zijn, maar met meerdere instrumenten. Hij schreef een reeks arrangementen waarin de begeleiding wordt gespeeld door een pianotrio (piano, viool en cello). Schubertkenner Maarten Koningsberger zingt de liederen: Erlkönig, Die Forelle, Die Sterne enz. gelardeerd met de speciale klankkleuren van het pianotrio. Het Trio speelt als intermezzo het Notturno van Schubert.

In ons programmaboekje staat abusievelijk vermeld dat het concert op zaterdag is, maar de juiste dag en datum is zondag 27 februari om 15.30 uur in de Sint Jacobskerk van Vlissingen.

Het concert van Lucas en Arthur Jussen op donderdag 17 februari is uitverkocht.

Als er in de persconferentie van dinsdagavond aan worden gegeven dat er meer ruimte komt, zullen wij de kaartverkoop weer open stellen. Hou daarvoor onze website in de gaten.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.