Ronald Brautigam na twee keer verzetten eindelijk weer bij MPZ!

Een toonaangevende pianist in Nederland is Ronald Brautigam. Hij is een veelzijdig musicus en bespeelt zowel periode- als moderne instrumenten. Hij schakelt moeiteloos over van grote concertvleugel naar de pianoforte. Ronald Brautigam studeerde bij de legendarische pianist Rudolf Serkin. Hij speelde met belangrijke orkesten o.l.v. gerenommeerde dirigenten. Hij speelt zowel solo als in kamermuziekverband.
Hij won talloze prijzen zoals de Nederlandse Muziekprijs in 1984 en realiseerde vele cd-opnamen. Hij nam het volledige werk voor piano op van Ludwig van Beethoven en ontving in 2015 voor de opname van de complete Beethoven sonates een Edison en de prestigieuze Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik. Ronald Brautigam is verbonden als Professor aan de Musik-Hochschule in Basel.

In Vlissingen staan werken van Beethoven en Schubert op het programma.

Uitnemende uitvoeringen, fris en verkwikkend; dat zijn de kwalificaties die het gerenommeerde muziektijdschrift Grammophone gebruikte voor de opnames van de pianoconcerten van Beethoven door de pianist Ronald Brautigam. Dit is het laatste concert van MuziekPodiumZeeland dit jaar. Corona heeft vele concerten niet mogelijk gemaakt, maar we hopen volgend jaar u weer te kunnen verrassen met veel prachtige concerten. Kom luisteren en kijken naar deze bijzondere pianist.

Zondag 12 december om 15.30 uur in de Sint Jacobskerk van Vlissingen.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.