Moon Trio verplaatst! Marcel Worms begint om 14.30 uur!

Door de aangescherpte Coronamaatregelen moeten we helaas het concert van het Moontrio wat op vrijdag 10 december gepland stond in De Spot verplaatsen. Wij zijn samen met Jeroen van Vliet, de artistiek leider van het Moon Trio, en De Spot op zoek naar een nieuwe datum. U hoort daar zo snel mogelijk van.

Wat wel door gaat is het concert van Marcel Worms op zaterdag 11 december in Porgy & Bess in Terneuzen. We hebben echter wel de begintijd aangepast. In plaats van 20.00 uur begint dit concert om 14.30 uur. U kunt dus iets eerder, in een veilige omgeving, genieten van dit concert in onze Franse serie L’Esprit Français.

Pianist Marcel Worms brengt een schitterend  programma vanavond: de Franse componist Francis Poulenc heeft een zeer persoonlijke en dus herkenbare stijl. Dat neemt niet weg dat die stijl mede is gevormd door muziek van andere componisten. Zo heeft Poulenc altijd bewondering gehad voor zijn landgenoot Emmanuel Chabrier over wie hij zelfs een biografie schreef. Bij de Groupe des Six, de groep antiromantische Franse componisten die transparantie en klassieke eenvoud nastreefde, stond de impressionistische muziek van Claude Debussy in een verdacht licht. Evengoed bewonderde de jonge Poulenc, een van die zes componisten, hem mateloos. Darius Milhaud was Poulencs oudere collega en vriend binnen de groep en mag op dit programma niet ontbreken, evenmin als de geestelijk vader van de beweging, Erik Satie. Na afloop van hun gezamenlijke diner op de zaterdagavond gingen ‘les Six’ vaak naar het café  waarin componist en pianist Jean Wiéner jazz speelde. Voor Wiéner bestonden er geen wezenlijke verschillen tussen klassieke en meer populaire muziek en evenmin erkende hij een verschil in waarde tussen ‘hoge’ en ‘lage’ muziek. Daarmee behoort ook Wiéner ook tot de muzikale inner circle van Poulenc.

Marcel Worms speelt zaterdag 10 december om 14.30 bij Porgy & Bess in Terneuzen.Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.