POWERTRIO BOOST! IN DE SPOT

In deze kille covidtijden werd onlangs een nieuw Nederlands powertrio geboren: Boost! Hammond-speler Rob Mostert, gitarist Jerôme Hol en drummer Erik Kooger willen het zieltogende muziekpubliek met hun gelijknamige debuut een oppepper geven. Ze prijzen zichzelf aan als ‘A Loud & Nasty Rollercoaster Ride’ en maken dit predikaat meer dan waar. Ze schreven voor Boost! alle drie materiaal.

Hoewel het repertoire bol staat van de soli en improvisaties doet de muziek weinig aan jazz denken: invloeden zijn, zoals ze zelf zeggen, vooral rock, blues, jaren zeventig-filmscore en psychedelische muziek. Daarbij hanteert het trio een idioom dat redelijk bekend is. Maar aanstekelijk zijn ze wel: dit zijn stuk voor stuk nummers die het goed doen in het live-circuit.

Boost! is vooral de som van drie ontzettend goede muzikanten. Het zijn voornamelijk hun vuige en energieke partijen die de muziek aantrekkelijk maken. Hol kan zich inmiddels moeiteloos meten met vaderlandse rockhelden als Eddie van Halen en Adje van den Berg, Mosterts hammondspel is in Nederland onovertroffen en niemand drumt strakker dan Erik Kooger. Samen klinken ze als een geoliede Harley Davidson.

Op hun album scheurt en dreunt de muziek vanaf de eerste maten. De gitaarriff van ‘Lucky Like Lola Leavin’ herinnert aan Led Zeppelins Jimmy Page. Verder is het een heerlijke zompige blues. ‘The Godmother’ heeft aan het begin een Morricone-achtige sfeer waarna het gierende gitaargeweld losbarst. Het bijna tien minuten durende ‘Outlaw’ ontspint zich als een speelfilm. Na het soulvolle ‘Own It!’ – een toekomstige publiekslieveling – sluit het trio sfeervol af met ‘Presence of Absence’.

Op uitnodiging van MuziekPodium Zeeland is dit trio vrijdag 29 oktober om 20.30 uur te zien bij Poppodium De Spot in Middelburg.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.