Schönbrunn ensemble zondag 24 oktober in Vlissingen

Het Schönbrunn ensemble speelt zondag 24 oktober het programma: “ Uit de schaduw van de meesters – van Haydn tot Reicha”.

Marten Root, Johannes Leertouwer en Viola de Hoog zijn sinds 1987 muzikale vrienden. Een jarenlange samenwerking in ensembles als Ensemble Schönbrunn, Narratio Quartet, Anima Eterna, de Nederlandse Bachvereniging en de Nieuwe Philharmonie Utrecht, die zich naast hun individuele carrières is blijven ontwikkelen. Het gezamenlijke repertoire reikt van Frescobaldi tot Debussy en Schönberg met nadruk op veel onbekend repertoire rond Bach, Mozart, Haydn en Beethoven, naast dat van de meesters zelf. Een 15 tal CD’s met dit repertoire verscheen bij Globe Records. 

Ensemble Schönbrunn heeft in de meer dan 30 jaar van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met het spelen en op cd vastleggen van door artistiek leider Marten Root hervonden onbekend repertoir, reikend van Frescobaldi tot Debussy. Hiervan getuigt ook de cd-serie ‘Out of the shadow of the masters’ (verschenen op Globe Records), met werken van tijdgenoten van Mozart en Beethoven, zoals Friedrich Hartmann Graf, Anton Reicha, Ferdinand Ries en Johann Martin Nisle.

Verder onderscheidt het ensemble zich door het op een vernieuwende manier presenteren van bekende meesterwerken. Zoals in de speciaal voor het Festival Oude Muziek Utrecht ontwikkelde voorstelling waarin werken van Debussy werden uitgevoerd op historische instrumenten, tezamen met een moderne reconstructie van de ontbrekende tableaux vivants, in samenwerking met fotograaf Marco Borggreve en visueel kunstenaar Daan Noppen (2007). Het meest recente voorbeeld (april 2010) zijn de Of in de concerten met Bachs Musikalisches Opfer (2010), waarin gespeeld werd op een kopie van de allervroegste fortepiano, zoals gebruikt ten tijde van het ontstaan van dit werk aan het hof in Potsdam.

In dit concert worden werken van Haydn gecombineerd met composities van tijdgenoten van Mozart en Beethoven: Friedrich Hartmann Graf en Anton Reicha.

 

Zet zondag 24 oktober 15.30 uur in uw agenda en reserveer  uw ticket op www.muziekpodiumzeeland.nl  U kunt natuurlijk ook gewoon uw ticket aan de deur van de Jacobskerk kopen.Wij verwelkomen u graag! Dit concert is op vertoon van uw vriendenpas gratis te bezoeken.

 

Let wel: MuziekPodium Zeeland werkt met het Coronatoegangsbewijs.

 

Tot 24 oktober in de Sint Jacobskerk van Vlissingen


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.