Bram Kreeftmeijer & friends – Bram’s Oboe – Zondag 10 oktober

In dit diverse programma wordt de hobo extra in het zonnetje gezet. Hobo-

solist Bram Kreeftmeijer neemt ons mee op avontuur met zijn instrument , net zoals Father Gabriël dat deed in de film “The Mission”. Hij voert ons door muzikale panorama’s van  “hobo-hit” Mozart naar Poulenc, vervolgt de tocht naar Britten, gaat in een verrassende afslag naar Johan Christian Bach om te eindigen bij Ennio Morricone’s Gabriels Oboe.

Deze toegewijde ondekkingsreiziger wordt op de expeditie vergezeld door 4 muzikale reisgenoten met allen een enorme staat van dienst.Zangerig,spectaculair, virtuoos, maar ook licht, geestig, gekruid met spannende harmoniën. Dit programma heeft vele smaken , van duo’s tot en met een kwintet met voor iedereen zijn moment om in het zonlicht te stralen.

Bram Kreeftmeijer is een zeer ervaren en gedreven hoboïst. Hij zet zich al jaren met hart en ziel in voor de muziek, voor de beleving en de speelvreugde die daar in zijn visie altijd bij horen. Een musicus waarvoor het treffen van de juiste muzikale sfeer, stemming en energie centraal staan. Begonnen als een aanstormend blokfluittalent, werd het toch de hobo. Binnen de kortste keren werd hij solo-hoboïst bij het Gelders Orkest, en ontwikkelde zich vanuit die startpositie naar alle ‘windrichtingen’ van muzikaal samenspel en solowerk binnen het klassieke repertoire. Werkte samen met Neerlands Grote Orkesten en Ensembles, met collega’s zoals Jansons, Gergiev, Nicolic, Tieleman, Brautigam, Janine Jansen en Emmy Verheij. Maar ook samen met toneelgroepen, dansers, schoolkinderen, kunstenaars en binnen tal van festivals. Geeft met bezieling les aan het conservatorium Artez (Arnhem, Zwolle, Enschede), maar reist evengoed met zijn muziekkoffer en meespelende collega’s de wereld over. Bespeelt naast de traditionele hobo ook de Barok-hobo, de Weense hobo en Hottetere-hobo. Een ondernemende musicus, een aanjager en toegewijd ontdekkingsreiziger naar frisse, aansprekende uitvoeringsvormen en optredens. Naast zijn de vaste plek bij het Gelders Orkest is hij vaste kracht bij Combattimento (samen een CD met hobo-concert gemaakt) en het Hexagon-ensemble. 

De muzikale vrienden die Bram vergezellen in Vlissingen zijn niet de minste:

Jelena Rustic – viool, Esther Apituley – altviool, Sebastiaan van Halsema – cello en Sepp Grotenhuis – piano.

Zondag 10 oktober 15.30 uur Sint Jacobskerk Vlissingen

Let op: wij werken met het coronatoegangsbewijs!

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.