Brederode – Scholten – Glerum

Na het drie keer verplaatsen gaat het dan nu eindelijk door op vrijdag 1 oktober!

Met een combinatie van eigen werk en bestaande traditionals neemt het  trio Brederode, Scholten & Glerum het publiek mee op een bijzondere reis. Een reis naar hun eigen klankwereld, vol verstilling, spanning en melodie.

We hebben de neiging om in gezelschap te willen verkeren, mensen om ons heen te willen hebben. Maar wat als we de noodzaak voelen om alleen te zijn? Dit thema wordt uitgediept op Isolophilia – het debuutalbum van het gloednieuwe trio Brederode, Scholten & Glerum. Drie eigenzinnige musici uit drie verschillende generaties: contrabassist en Boy Edgar Prijswinnaar Ernst Glerum, pianist Wolfert Brederode en gitarist Marzio Scholten creëren een wonderlijke, meanderende klankwereld vol verstilling, spanning en melodie.

Brederode, Scholten & Glerum

Als duo speelden Marzio Scholten en Ernst Glerum al enkele jaren samen. Toen in 2018 een theater in Amsterdam hen een carte blanche gaf, besloten ze ECM-artiest Wolfert Brederode aan dit duo toe te voegen. Het was de eerste keer ooit dat de musici met elkaar speelden en het werd een avond om nooit te vergeten. Met een combinatie van eigen werk en enkele bestaande traditionals weet dit trio het publiek mee te nemen op een bijzondere reis naar hun wereld, waarbij de magie van het podium spat.

‘Een wonderschoon album waarop Scholtens composities intiemer klinken dan ooit.’ () – Gijsbert Kamer – de Volkskrant
‘… een wonder van een album… ingetogen, introspectieve muziek die stap voor stap dichter bij de kern raakt…” Mischa Andriessen.

Brederode, Scholten en Glerum spelen vrijdag 1 oktober om 20.30 uur op uitnodiging van Muziekpodium Zeeland in De Spot in Middelburg.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.