Rietveld Ensemble zondag 26 september in Vlissingen

Zondag speelt het Utrechtse Rietveld Ensemble op uitnodiging van MuziekPodium Zeeland in de Vlissingse Sint Jacobskerk. Het Rietveld Ensemble is een kamermuziekensemble dat bestaat uit een aantal topmusici met een internationale achtergrond. De leden zijn conservatoriumdocenten, solisten en musici op aanvoerdersplaatsen in de grote Nederlandse orkesten, waaronder Elisabeth Perry – concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en hoofdvakdocent viool aan het Utrechts Conservatorium; Richard Wolfe – voormalig solo-altist van het Nederlands Kamerorkest en hoofdvakdocent (alt)viool aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht; Matthias Naegele – internationaal cello-solist en kamermusicus – en Nancy Braithwaite – hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek aan het conservatorium van Rotterdam. Naast het uitvoeren van kamermuziek uit de klassieke en romantische periode, alsmede muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw, heeft het ensemble een nauwe band met een aantal nog levende componisten en geeft het regelmatig wereldpremières van hun werken.

Sinds september 2014 is het ensemble gastheer van de concertserie ‘Rietveld Ensemble and Friends’, die plaatsvindt in de Silokerk in Utrecht en in de English Reformed Church in Amsterdam. Tijdens deze concerten spelen de musici werken voor strijkers, blazers, zang en piano in een bezetting die varieert van solostukken tot nonetten. Voor deze serie worden regelmatig zeer getalenteerde jonge spelers uitgenodigd om samen te musiceren en zo biedt het ensemble deze jonge musici een mogelijkheid hun vaardigheden op het gebied van kamermuziek te vergroten. Bij de meeste concerten treden tevens uitstekende gastmusici op met het ensemble, wat variëteit in en inspiratie voor de serie oplevert.

https://www.rietveld-ensemble.com/index.php/listen-see

De naam van het ensemble is geïnspireerd op de beroemde Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) die in Utrecht woonde en werkte. Veel van het repertoire voor het Rietveld Ensemble is geschreven in de periode waarin Rietveld leefde.

Het concert begint om 15.30 uur.

MuziekPodium Zeeland gaat met Coronatoegangsbewijzen werken.

Dat betekent voor ons dat wij weer meer gasten in een veilige omgeving van onze mooie concerten kunnen laten genieten. Voor u als gast van MuziekPodium Zeeland betekent het dat u een coronatoegangsbewijs moet kunnen overleggen. Dit kan door middel van
 –      Volledige coronavaccinatie
 

  • Herstelbewijs
    Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • Testbewijs
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

U kunt u QR code downloaden met de Coronacheck app. Ook kan u de code op papier thuis gestuurd krijgen. Dat kan via Coronacheck.nl

MuziekPodium Zeeland zal voor aanvang van het concert u toegangsbewijs controleren.Zolang deze maatregel van kracht is zullen wij met deze toegangsbewijzen werken.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.