Het Serafino String Trio opent de nazomer in Vlissingen.

Het Serafino String Trio heeft een nieuw veelzijdig programma samengesteld. Het is een spel tussen eenvoud en complexiteit van drie grootheden in de klassieke muziek: Mozart, Bach en Kurtág. Het concert draagt de titel 3×3 gedestilleerd.

Hiermee willen de musici duidelijk maken dat ze drie werken spelen in verschillende vormen(solo, duo en trio) van drie componisten uit andere tijdsperioden (barok, klassiek en modern). Kurtág is de muziek in zijn puurste vorm. Bach is de ziel in haar puurste vorm en Mozart is de mensheid in haar puurste vorm. De muziek van deze componisten vloeit moeiteloos ineen en klinkt als een geheel. Muziek in zuivere vorm. Voor de pauze klinken afwisselend solo’s, duo’s en trio’s van Bach en Kurtág. Na de pauze het Divertimento in Es-groot K.563 van Mozart.
Het Serafino Strijk Trio is in 2010 opgericht door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen. De drie strijkers: Emi Ohi Resnick (viool), Simone van der Giessen (altviool) en Timora Rosler (cello) treden regelmatig op in Nederland en het buitenland. Zij worden geroemd om hun enthousiasme en spelvreugde.

Zondag 12 september – 15.30 uur – Sint Jacobskerk – Vlissingen
 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.