Nieuwe datum voor Jan Brokken!

MuziekPodium Zeeland presenteert samen met Porgy & Bess een serie concerten met als thema: “l’esprit Française”. Het concert van Jan Brokken stond geprogrammeerd voor november 2020 maar hebben wij door Corona moeten verplaatsen naar woensdagavond 2 februari 2022.

Schrijver Jan Brokken presenteert het verhaal ‘Parade, het Parijs van Erik Satie’ uit zijn recente boek: ‘Stedevaart’.

Brokken beschrijft 22 wereldsteden aan de hand van 22 markante persoonlijkheden, beeldende kunstenaars, schrijvers, componisten e.a. De Franse beroemde componisten zijn Debussy en Satie.   Brokken is een ras verteller en zorgt ervoor dat de markante persoon, met al zijn eigenaardigheden, Eric Satie (1866 -1925), die het leven van een bohemien leidde, en gezien werd als een kolderieke zonderling, en de Parijse sfeer tot leven komen. Brokken mengt zijn eigen ervaringen in Montmartre met die van Satie.

Alles wordt gelardeerd met de muziek van Satie, gespeeld door pianist Tobias Borsboom en saxofonist Peter Vigh.

 

Woensdag 2 februari bij Porgy & Bess in Terneuzen.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.