Een filmtip voor deze zomer!

De Middelburgse Cinema in de Kloveniersdoelen vertoont binnenkort een prachtige Jazz film: de documentaire “Jazz on a summer’s day”. Het is een registratie van het legendarische Newport festival uit 1958 met optredens van o.a. Thelonious Monk, Louis Armstrong en vele anderen.

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer’s Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten. Jazz on a Summer’s Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

https://www.cinemamiddelburg.nl/jazz-summers-day

Na de zomer weer avontuurlijke en spannende jazz bij MuziekPodium Zeeland!

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.