Klassiek en Jazz bij MuziekPodium Zeeland.

Komende twee weken presenteren wij u eindelijk weer een bijzonder getalenteerde pianist en een interessant Belgisch jazzgezelschap.

Zaterdag 10 juli speelt Hannes Minnaar om 20.00 uur in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Hannes Minnaar gaat de grote uitdagingen niet uit de weg. Als pianist van het Van Baerle Trio speelde hij alle pianotrio’s van Beethoven ter gelegenheid van het Beethovenjaar. Wat dit talent ook doet, hij oogst grote bewondering. Hij maakte zijn debuut als solist in de serie Meesterpianisten van het Concertgebouw. Van recentere datum (2020) is zijn uitvoering van Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov; het wordt algemeen beschouwd als een van de moeilijkste pianoconcerten. Geen wonder dat Minnaar in 2016 de Nederlandse Muziekprijs won: de hoogste onderscheiding voor jonge getalenteerde musici van het Fonds Podiumkunsten. Laat u betoveren!

Zondag 18 juli spelen The Laughing Bastards om 15.00 uur bij Een Bunder Kunst in ’s Heer Arendskerke. Één van Belgisch best bewaarde jazzgeheimen! Laughing Bastards is ontstaan rond de muziek van het drummerloze en grensverleggende trio van Jimmy Giuffre uit de jaren ’50. ‘Blues-based folk jazz’ zoals de meester het noemde. Zelf omschrijft de groep het als ‘bastaardmuziek’. Laughing Bastards is de alchemie van de jongste generatie uit de b(l)oeiende Gentse jazz- en impro scene en de ervaring en de honger naar vernieuwing van een oude rot in het vak. Samen belijden ze hun liefde voor de jazz-traditie.

Veilig en ontspannen naar concerten van MuziekPodium Zeeland
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen u graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar u gezondheid en die van u huisgenoten. En zit u in de zaal natuurlijk veilig op 1,5 meter.

 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.