MAESTRO JULES ONTHULT: DE TWEE JAARGETIJDEN

Wegens groot succes brengt dirigent Jules van Hessen “De vier Jaargetijden” opnieuw op het podium, maar nu in een compacte streamversie: “ De Twee Jaargetijden”. Als vanouds ontrafelt Maestro Jules de geheimen van deze compositie aan de hand van live gespeelde fragmenten en solo’s.

Op één avond alles te weten komen over een absoluut meesterwerk? Dat kan tijdens Maestro Jules Onthult. Vóór de pauze ontrafelt Jules als een stand-up musician analytisch en anekdotisch het werk en speelt het orkest cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen.

Alle verhalen en thema’s krijgen een eigen herkenningsbeeld die tijdens het concert op een groot scherm boven het orkest worden geprojecteerd. Na de pauze volgt het hele stuk en blijken de beelden de loop van de muziek zo te verduidelijken dat er voor de luisteraar veel meer te beleven valt. Ofwel: je beleeft de muziek met andere oren! En voorkennis is niet nodig.

Jules van Hessen studeerde aanvankelijk klarinet. Hij volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde directie o.a. bij Peter Eötvös en Gennadi Rosjdjestvensky. Tussen 1986 en 1988 behoorde hij tot de finalisten van de Internationale Dirigentencursus van de NOS. Verder won hij ook prijzen op de concoursen van San Remo, Graz en Kopenhagen.

Wij vinden dit een heel leuk programma en wensen u dan ook veel kijkplezier met deze stream vanuit Tivoli Vredenburg.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.