Lucas en Arthur Jussen op 17 februari 2022 bij MPZ!

Ondanks het annuleren en verzetten van veel van onze concerten kijken we ook vooruit en zijn wij er in geslaagd om Lucas en Arthur Jussen vast te leggen voor een prachtige recital.

“You realise that this is not usual. This is not just two good pianists playing together. They sense each other’s most small, individual little bit of interpretation.” Sir Neville Marriner ‘It’s like driving a pair of BMW’s‘ merkte dirigent Michael Schønwandt op na het dirigeren van de Nederlandse broers Lucas en Arthur Jussen. 

Ondanks hun jonge leeftijd hebben de twee veelbelovende pianisten al veel ervaring opgebouwd in het internationale concertcircuit en worden door zowel pers als publiek geprezen. Lucas en Arthur hebben opgetreden met nagenoeg alle Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast waren ze te gast bij The Boston Symfony Orchestra, The Philadelphia Orchestra, Academy of St Martin in the Fields en de Symfonieorkesten van Montreal, Sydney, Singapore en Shanghai. Ze werkten samen met dirigenten als Stéphane Denève, Valery Gergiev, Sir Neville Marriner, Andris Nelsons,Yannick Nezét-Séguin, Jukka-Pekka Saraste en Jaap van Zweden. 

Op 1 juli 2020 openden de broers opnieuw de grote zaal van het Concertgebouw na de ‘Coronastop‘ met een concert en livestream in samenwerking met het Tanglewood 2020 Online Festival. De oorspronkelijk geplande Bach tournee in april met Amsterdam Sinfonietta is naar september verplaatst. Verdere hoogtepunten van het seizoen 2020/2021 zijn een Beethovencyclus met het Nederlands Philharmonisch Orkest en concerten met de Dresdner Philharmoniker, WDR Sinfonieorchester, NDR Elphilharmonie Orchester, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Sinfonieorchester Basel, Tonkünstlerorchester Niederösterreich, Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra en een tournee met het Orchestre National de Lyon. En natuurlijk het concert op 17 februari 2022 voor MuziekPodium Zeeland in de Sint Jacobskerk van Vlissingen!

Hou een plek vrij in u agenda. Binnenkort meer over dit concert.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.