Douwe Eisenga en Petje Af!

Pianist en componist Douwe Eisenga maakt sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Al vijftien trekt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt samen met schrijver David Mitchell, met de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier (composities voor drie balletten), harpiste Assia Cunego, pianiste Lisa Kaplan (Eight Blackbird) en Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft Eisenga muziek voor onder anderen Lavinia Meijer, Cello Octet Amsterdam, Slagwerkgroep Den Haag, Syrene Saxofoon Kwartet, Marcel Worms, Jeroen van Veen, theatermaakster Boukje Schweigman en Aurelia Saxofoon Kwartet. Eisenga beperkt zich niet tot één genre, getuige o.a. een requiem, een opera en een symfonie geïnspireerd op Pink Floyd. Eisenga wordt ook gevraagd om muziek te componeren voor speciale gelegenheden, zoals de herdenking van de Watersnoodramp en de Nationale Viering van de Bevrijding. In 2017 neemt Eisenga de single en videoclip For Mattia op. Dit stuk schrijft hij op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor koos te sterven. Het is onbedoeld het startpunt voor een razendsnelle carrière als concertpianist. De ontroerende compositie staat de laatste vier jaar in de Hart & Ziel Lijst met de volgens luisteraars meest populaire 300 composities van Radio 4. 

Douwe stuurde ons het volgende verzoek en dat wil ik natuurlijk graag met u delen.

“Mijn componisten-bestaan ziet er al een jaar anders uit dan normaal.
Daar zit ook een positieve kant aan. Er is tijd en ruimte om alle muziek die nog op de plank ligt, eindelijk op te nemen en uit te brengen.
Het noopt me wel tot het zoeken naar middelen om dat plan uit te voeren, waarbij alle kleine beetjes helpen.
Ik heb daarom onlangs een Support Pagina opgezet bij Petje Af.
Voor het bedrag van nog geen glas wijn per maand kunt u al bijdragen aan de productie van nieuwe albums.
Daarvoor bied ik 2 keer per maand een nooit eerder uitgebrachte opname aan uit mijn archief. 
Inmiddels staat er zo’n anderhalf uur – niet eerder uitgebrachte muziek – op de pagina, direct voor u beschikbaar.
Ik nodig u van harte uit mee te doen en ben daarnaast ook wel benieuwd wat u ervan vindt. Hier is de pagina
:  https://petje.af/douweeisenga

Hartelijke groet en bij voorbaat heel veel dank,

Douwe Eisenga”


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.