Ronald Brautigam verplaatst naar zondag 12 december 2021

Tot onze spijt hebben wij voor de tweede maal het concert van Ronald Brautigam moeten verplaatsen en wel naar zondag 12 december 2021.

Ronald Brautigam heeft in ruim dertig jaar een reputatie opgebouwd als een van Nederlands meest toonaangevende en veelzijdige musici. Naast zijn reguliere concertpraktijk, waarin hij moderne instrumenten bespeelt, ontwikkelde hij zich tot een vooraanstaand fortepianist.
Zijn interpretaties van de Weense klassieken op authentieke instrumenten worden internationaal geroemd. Hij won vele prijzen waaronder de Nederlandse Muziekprijs (1984) en de MIDEM Classical Award for best concerto recording 2010 voor zijn reconstructie van Beethovens pianoconcert WoO4. 

Ronald Brautigam studeerde bij de legendarische pianist Rudolf Serkin. Hij speelde met belangrijke orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, London Philharmonic,
BBC Philharmonic, Japan Philharmonic, Sydney Symphony Orchestra, Hong Kong Philharmonic, Boedapest Festival Orkest, Orchestre National de France, Gewandhausorchester Leipzig en Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin onder vooraanstaande dirigenten als Bernhard Haitink, Riccardo Chailly, Simon Rattle, Charles Dutoit, Ivan Fischer, Christopher Hogwood, Philippe Herreweghe en Marek Janowski. 

Ronald Brautigams catalogus op het Zweedse CD-label BIS telt inmiddels meer dan 60 CD’s waaronder de veel geprezen opnamen van de complete werken voor (forte)piano van Haydn en Mozart. In 2004 begon Brautigam met het opnemen van het complete oeuvre voor piano van Beethoven. Nadat dertien van de in totaal vijftien CD’s werden uitgebracht, wordt Brautigams Beethovencyclus als een ijkpunt in uitvoeringspraktijk van Beethovens pianomuziek gewaardeerd. ‘Verbijsterend -in technische zin adembenemend, trefzeker in stijl, emotioneel geladen en vitaal muzikaal op elk moment…’, zo karakteriseerde het Engelse vakblad Gramophone Brautigams opnamen van de Waldstein- en de Appassionata-sonate. De Duitse muziekcritici die de opnamen van alle Bagatellen van Beethoven op de prestigieuze ‘Bestenliste’ plaatsten constateerden dat Brautigams ‘…”historische” Beethoven moderner, subversiever en tegelijkertijd tederder klinkt, dan de Beethoven van de meeste Steinway-pianisten…’ 

Ronald Brautigam ontving vele onderscheidingen voor zijn CD-opnamen waaronder drie Edisons, een Franse Diapason d’Or de l’année en MIDEM Classical Awards for best solo
piano recording en best concerto recording. Voor Decca nam hij met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Riccardo Chailly pianoconcerten op van Martin, Hindemith en Sjostakovitsj. Daarnaast verschenen er meerdere CD’s waarop Brautigam samenspeelt met violiste Isabelle van Keulen, en werkt hij regelmatig samen met cellist Christian Poltéra. 

Zet 12 december in uw agenda. Dan Speelt Ronald Brautigam o.a. de Eroica variaties op.35 van Beethoven.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.