Terugkijken

In 2008 gaf het Esbjörn Svensson Trio een onvergetelijk optreden op het International Jazz Festival Middelburg. Het trio zette het Middelburgse Abdijplein in vuur en vlam en liet de toeschouwer beduusd achter na een bijzonder energieke en dynamische set. Met hun alles omvattende visie op jazz was het Esbjörn Svensson Trio, bestaande uit pianist Esbjörn Svensson, bassist Dan Berglund en drummer Magnus Östrum, zonder twijfel een van de meeste gewaardeerde en invloedrijke Europese jazz ensembles gedurende de eerste 10 jaar van het nieuwe millenium.

E.S.T. zoals de band al snel bekend werd, blonken uit met hun combinaties van melodieën met een hoog meezing gehalte, hun hypnotiserende grooves en energieke live performances. De band vulde naast de reguliere grotere jazzclubs ook grote stadions en wist daarmee ook nieuw publiek aan zich te binden., waardoor hun albums zowel in de pop als de jazz charts belandden.

Niet veel later na het concert in Middelburg kwam Esbjörn Svensson bij een duikongeval om het leven. Het concert in Middelburg was zijn één na laatste concert. De Middelburgse bezoeker van het festival zal daardoor dit concert als waardevol in zijn herinnering bewaren. Het was een uniek concert.

In 2018 kwam de cd EST Live in London uit. Wij hebben voor u een registratie van een live concert van EST op het Timisoara Jazz Festival. Geniet er van!

 

Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.