Marco Beasley en Stefano Rocco te gast bij MuziekPodium Zeeland

Wij blijven hoopvol gestemd dat 16 mei de Corona maatregelen zo versoepeld zullen zijn dat wij Marco Beasley met groot genoegen in Vlissingen mogen ontvangen.

Van Italië naar Engeland, langs de levenslijnen in zijn hand en de pieken van zijn gevoelswereld: dit is misschien wel het meest persoonlijke concertprogramma dat tenorzanger Marco Beasley ooit maakte. Als kind van een Napolitaanse moeder en een Britse vader belichaamt Beasley het samenvloeien van tradities. Samen met snarentovenaar Stefano Rocco reist hij door de tijd, met muziek van Purcell tot de Italiaanse singer-songwriter Pino Daniele en van Monteverdi tot Nick Drake.

 

Marco Beasley studeerde theater- en muziekwetenschap aan de Universiteit van Bologna en zang bij de Amerikaanse mezzosopraan Cathy Berberian. Hij ontwikkelde een eigen zangtechniek waarmee hij zijn stem volledig natuurlijk laat klinken. Omdat hij volkse muziek vermengde met muziek van de hoven, hoge cultuur met lage cultuur, zorgde Beasley aanvankelijk voor opschudding in de oude-muziekwereld. Door zijn charisma groeide de Italiaanse tenor echter uit tot een van de populairste performers van de oude muziek.

 

Marco Beasley over het programma:https://www.youtube.com/watch?v=bvhgM464p4c

Programma onder voorbehoud:


Guèdron
 Si le parler et le silence
Merula Folle è ben
Steve Winwood John Barleycorn
Tromboncino Poi che volse la mia stella
Purcell A Scotch tune, Remember me
Costa Catari
Corbetta Chiacona per la chitarra Spagnola
Pino Daniele Cammina cammina
Fogliano La zotta
Monteverdi Nigra Sum
Nick Drake Horn, River Man

https://youtu.be/xygODtqCJRQ


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.