Geen ZeelandJazz Festival dit jaar!

Afgelopen weekend had in het teken moeten staan van het ZeelandJazz Festival. Een festival aan beide zijden van de Schelde. Ook hier heeft het Corona virus roet in het eten gegooid. Geluk is wel dat bijna het hele festival volgend jaar, mits mogelijk, met dezelfde artiesten plaats zal vinden. In het tweede wekend zal heel Middelburg het decor zijn voor dit festival. Het Conrad Miller Trio is daar ook bij!
De pers lijkt het unaniem eens te zijn: The New Conrad Miller Trio is één van de beste en avontuurlijkste jazztrio’s van ons land. Met piano, contrabas en drums creëert de band een spannend en uniek samenspel waarin de drie afzonderlijke musici een trio-opvatting produceren die de luisteraar deelgenoot maakt van muziek op hoog niveau. Op hun album ‘Sounding Silence’ nemen Coen Molenaar (piano), David de Marez Oyens (contrabas) en Enrique Firpi (drums) je mee op reis door een muzikaal landschap van Zuid-Amerikaanse ritmes en harmonieën die overvloeien in traditionele jazz . Bovendien gooien ze soul en blues in de mix. Het resulteert in een alom geprezen album waar de energie en enthousiasme vanaf spat. Verwacht een concert vol Latin, jazz,neo soul, fusion en funk, gespeeld door dit avontuurlijke jazztrio.

De titel van hun veelgeprezen derde album Con Alma verwijst naar een compositie van Dizzy Gillespie uit 1954 op zijn LP ‘Afro’ Het was het begin van de Latin Jazz: uitdagende harmonieen vermengd met Zuid-Amerikaanse ritmes.

Coen (piano) en Enrique (drums) speelden vele jaren met de Amerikaanse Jazz vocalist Deborah Carter. David (contrabas) en Coen toeren nog steeds met de legendarische Jan Akkerman. Davids doorlopende interesse in de Rhythms of the world sluit goed aan bij de ritmische wereld van Enrique.

Zuid-Amerikaanse ritmepatronen en harmonieën vloeien over in traditionele jazz, maar ook soul en blues duiken op. Het resultaat is lyrisch en vol schoonheid. De muzikanten laten virtuositeit horen, maar nog veel meer emotie en dat is een streling voor het oor (…) een van de beste en avontuurlijkste Nederlandse jazztrio’s van de afgelopen tijd.”
(Serge Julien in Jazzine)

*“Soms verstild, maar super-swingende trioklanken” *(Cees Schrama)
“Vanaf de eerste noten was het me duidelijk: The New Conrad Miller Trio is een waardevolle aanvulling op het al zo rijke repertoire voor pianotrio. To The Point composities, geen noot te veel, intens, prachtig opgenomen en vooral, geweldig gespeeld. De performances van de drie afzonderlijke musici produceren een trio-opvatting die de luisteraar deelgenoot maakt van muziek op hoog niveau. Groots! “
(Co de Kloet, NPO)


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.