De keus van Maurits Portier, directeur van MuziekPodiumZeeland

In de jaren dat ik werkzaam ben bij MuziekPodiumZeeland, al vanaf 1993 om precies te zijn, heb ik al veel bijzondere muzikale momenten mee mogen maken. In alle genres en door muzikanten vanuit de hele wereld. Veel zijn mij bijgebleven, maar dit prachtige stuk muziek wat u waarschijnlijk allen wel kent wil ik toch graag in deze bijzondere uitvoering met u delen.
Het was in 1994 dat het Aurelia Saxofoonkwartet met twee muzikale gasten een concert gaf in De Kloveniersdoelen, toen nog de thuisbasis van de Stichting Nieuwe Muziek, waar MuziekPodiumZeeland uit voort is gekomen. Het programma heette Tango Nuevo, waarbij door het kwartet zelf gearrangeerde versies van stukken van Astor Piazolla werden gespeeld. De muzikale gasten waren Juan Pablo Dobal op piano en Gustavo Toker op bandoneon. De beide Argentijnen wisten zonder moeite het “duende” gevoel in de muziek te leggen. Voor mij was het nummer Adios Nonino het hoogtepunt van de avond, met de piano en bandoneon in de hoofdrol. Gustavo Toker op een barkruk in het midden van het podium met alleen een toplichtje, Juan Pablo Dobal in het schemer achter de vleugel en het mooie blazersarrangement van Johan van der Linden. Een prachtige uitvoering van het stuk van Piazolla. Hetzelfde stuk muziek wat toen nog prinses Maxima tot tranen roerde op de dag dat zij haar jawoord gaf aan toen nog kroonprins Willem Alexander. Jaren voor dit huwelijk was het ook in de Kloveniersdoelen stil. Oordeel zelf.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.