Mats Eilertsen Trio verplaatst naar 9 april 2021

Het Mats Eilersten Trio, met in de gelederen de Nederlandse pianist Harmen Fraanje, zou komend weekend voor MuziekPodiumZeeland een concert verzorgen in Podium ’t Beest in Goes.
U begrijpt dat dit door de voortdurende Corona crisis helaas ook niet door kan gaan. Het goede nieuws is dat we de show hebben kunnen verplaatsen naar vrijdag 9 april 2021.

Mats staat bekend om zijn warme, lyrische basspel; evenwichtig en experimenteel tegelijk. Daarmee is hij een graag geziene gast in talloze bezettingen, zoals in de bands van Wolfert Brederode, Tord Gustavsen, Nils Økland en in het Trondheim Jazz Orchestra. Eerder deelde hij ook het podium met o.a. Pat Metheny, Joshua Redman en Lee Konitz. Het Mats Eilertsen Trio bestaat naast Harmen Fraanje verder uit zijn landgenoot Thomas Strønen op drums. Thomas Strønen wordt omschreven als een drums/percussie/electronics-tovenaar. Zijn spel strekt zich uit over een enorm muzikaal territorium, van elektronica tot akoestische kamermuziek. Ook al is hij technisch sterk, hij legt de nadruk op melodie. Harmen Fraanje heeft zich bewezen als één van de meest indrukwekkende jonge pianisten. Fraanje leidt enkele groepen zoals trio Reijseger-Fraanje-Sylla, een kwartet met Fredrik Ljungkvist, Clemens van der Feen & Tristan Renfrow, een duo met gitarist Anton Goudsmit en is onderdeel van het Michael Moore Quartet. In 2013 verscheen de debuutopname van dit trio getiteld Sails Set op het Noorse label Hubro. In Goes presenteren zij hun nieuwe album “And Then Comes The Night” welke onlangs uitkwam op ECM Records.

Uit de pers:

Het mooie van dit trio is dat de drie groepsleden op een gelijkwaardige, evenwichtige manier hun muziek opbouwen. Fascinerend is hoe al die subtiele noten, melodieuze loopjes en aparte klanken zich harmonieus samenvoegen. Dit is jazzmuziek op het hoogste niveau. Laten we dus ophouden dit soort meer ingetogen jazzmuziek als een slap, romantisch aftreksel van het ‘echte werk’ te beschouwen. Het is jazz met een groot raffinement waar je oor voor moet hebben.

Als teaser het prachtige nummer Ida Lupino. En vergeet niet 9 april 2021 in u agenda te noteren!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.