Kijk op Goede Vrijdag naar de uitvoering van de Mattheus Passion door het Concertgebouworkest

Muziekvrienden,

In de hoop dat u allen in goede gezondheid verkeert dezer dagen stuur ik u graag onderstaand bericht door van het Concertgebouw Kamerorkest.

Traditiegetrouw zijn deze weken altijd gereserveerd voor Bach. Wij kijken elk jaar weer uit naar het moment dat we ons kunnen terugtrekken in de hemelse muziek van de Matthäus-Passion. Het is een moment om stil te staan en weer te mogen beseffen hoe fijn het is om muziek in ons leven te hebben.
Hoewel we ons nu misschien meer dan ooit beseffen hoeveel waarde muziek heeft, kan de Matthäus dit jaar niet klinken. Wel hebben we een manier bedacht om de beleving van Goede Vrijdag thuis in stand te houden.

Aanstaande vrijdag 10 april streamen wij een opname van ‘onze’ Matthäus van Delft (2018) op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/concertgebouwchamberorchestra/

11:30 – deel 1
14:30 – deel 2

Het zal u opvallen dat dit de gebruikelijke starttijden zijn van Goede Vrijdag. Wij doen dit met de bedoeling om de beleving thuis te kunnen nabootsen en dus moedigen we iedereen aan om lekker eten in huis te halen, dit samen voor te bereiden en met ons deze schitterende traditie JUIST dit jaar in leven te houden.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.