{@post_title}
vrijdag 24 mei, 2024

Yuri Honing Acoustic Quartet

Heaven on my mind
Datum vrijdag 24 mei, 2024
Tijd 20:30
Entree 20,00 euro
17,50 euro / Student 5,00 euro(word vriend»)
Locatie De Spot
Bestel kaarten Meer info

Spiritual jazz in een moderne tijd

Heaven on my mind is het vijfde album van het Yuri Honing Acoustic Quartet. Het werd uitgegeven in september 2023 door Challenge records.
Na de thematische albums True in 2012, met muziek die geïnspireerd was op Berlijn en David Bowie, Desire: een instrumentale opera over verlangen, in 2015, Goldbrun met een ode aan Europa en de interesse van Honig in de Europese kunstmuziek in 2017 en Bluebeard, een donker album met als belangrijkste inspiratiebron het 300 jaar oude gelijknamige sprookje in 2020, is er nu Heaven on my mind.
Een album waarop de sound, de kunde en de hechte samenwerking van het Kwartet, dat inmiddels tienjaar bestaat, zich onmiskenbaar uitbetaalt.
Niet alleen is de welhaast telepathische manier waarop de bandleden met elkaar communiceren een belangrijk gegeven. Dit vijfde album van het kwartet laat ook duidelijk de liefde van Honig voor Charles Lloyd, Pharoah Sanders en de vrijere akoestische jazz horen die samen met de hippie beweging uit de jaren ’60 opkwam.
Het Yuri Honing Acoustic Quartet bestaat uit: Yuri Honing/saxofoon en composities, Wolfert Brederode piano, Gulli Gudmundsson/contrabas en Joost Lijbaart/drums.
Met dit concert sluit MPZ het voorjaar 2023 af.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online