{@post_title}
zondag 20 september, 2020

Tomoko Mukaiyama Foundation

Tomoko en haar team begonnen aan dit project lang vóór de Corona periode. De titel is echter nog zeer toepasselijk op de huidige situatie: End and Beginning.
Datum zondag 20 september, 2020
Tijd 15:30
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Zeeuwse Concertzaal
Bestel kaarten Meer info

werken van Galina Oestvolskaja en Alexander Raskatov

Tomoko en haar team begonnen aan dit project lang vóór de Corona periode. De titel is echter nog zeer toepasselijk op de huidige situatie: End and Beginning.
Componist Alexander Raskatov componeerde voor de voorstelling een nieuw werk. Dit wordt gecombineerd met een monumentale stuk van Galina Oestvolskaja.
Cinematograaf Reinier van Brummelen maakte voor de creatie van Tomoko een tijdloze en multidimensionale installatie met bewegende beelden en licht.
De uitvoering is boeiend, een echt spektakel. Acht contrabassen, slagwerk en een piano op het podium maken deze uitvoering spannend. Waar zal dit eindigen? Waar begint het? De performance toont het contrast tussen de duisternis van de beëindiging en de levendigheid van het begin. Wellicht lijken ze meer op elkaar dan wij denken.
De uitvoerders keken naar de levenslopen van deze Russische componisten en zagen een engagement. Daarin is Oestvolskaja de solitaire voorvechtster van een onafhankelijk muzikaal geluid en toont Raskatov zich de man die voor ballingschap koos.
End and Beginning kijkt verder. Tomoko richt zich niet alleen op het afwijkende, maar ook op dat wat de mens deelt en doet. Dit concert is als een kompas binnen een wereld vol uitdagingen.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online