{@post_title}
zaterdag 27 maart, 2021

Schuberts Forellen kwintet verplaatst naar 13 november !!

Wie kent niet het bekende pianokwintet van Schubert. Schubert wist op onnavolgbare wijze variaties te componeren op zijn lied Die Forelle in het vierde deel van het Kwintet.
Datum zaterdag 27 maart, 2021
Tijd 20:00
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Het werk werd pas na zijn dood uitgegeven en daarom rijst de vraag of dit pianokwintet van Schubert alleen maar waarheidsgetrouw kan worden geïnterpreteerd of dat het ook mogelijk is om er veel, veel meer mee te doen?

Deze vragen worden gesteld door vijf musici: Silke Avenhaus/piano, Lena Neudauer/viool, Wen Xiao Zheng/altviool, Danjulo Ishizaka/cello en Rick Stotijn/contrabas. Deze vijf internationale solisten vroegen dit daarom aan vijf componisten uit vijf Europese landen. Het resultaat is spannend en vooral uiterst modern. In dit concert zijn naast het Pianokwintet in c van Vaughan Williams en het Forellen kwintet van Schubert vijf vermakelijke en originele variaties van vijf componisten te horen. In de 5 korte reflecties op het lied Die Forelle van Ferran Cruixent (Spanje), Osmo Tapio Räihälä (Finland), Gerald Resch (Oostenrijk), Johannes Schachtmer (Duitsland) en Dejan Lazic (Kroatië) staat steeds één instrument centraal. Dit wordt een inspirerende luisterervaring.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online