{@post_title}
vrijdag 22 november, 2024

Peter Beets & New Jazz Orchestra

The Blues goes to Spain
Datum vrijdag 22 november, 2024
Tijd 20:00
Entree 25,00 euro
€ 22,50 / Studenten €5,-(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Cálido, elegante, excitante y apasionante!

Na een succesvol programma met Franse muziek hebben Peter Beets en zijn New Jazz Orchestra hun tanden gezet in de mooiste Spaanse muziekstukken. Bij de namen De Falla, Albeniz, Turina en Mompou, denk je niet direct aan jazz, eerder aan klassieke muziek. Peter Beets heeft echter bewezen een muzikale verbinder te zijn, die het gevoelige van klassieke muziek als geen ander kan verenigen met het swingende uit de jazzwereld. De muziek ondergaat een ingrijpende behandeling zonder afbreuk te doen aan de unieke identiteit. Voor de luisteraar is er houvast aan de herkenbaarheid én hij wordt ook meegezogen door de swingende uitspattingen, avontuurlijke improvisaties en soms ook verstilde emoties.
De ondertitel van het programma The blues goes to Spain geeft meteen alle emoties en karaktertrekken van dit optreden aan: warm (cálido), elegant (elegante), spannend (excitante) en opwindend (y apasionante)
Het New Jazz Orchestra is een achttienkoppige bigband die samen met sterpianist Peter Beets furore maken. Beets laat met zijn uitbundige spel het orkest stralen en tilt de jonge musici naar het hoogste niveau.
De musici van het New Jazz Orchestra zijn: Libbe Oosterman/dirigent, Jasper van Damme/altsax, Sam Newbould/altsax, Patrieck Bonnet/tenorsax, Joao Driessen/tenorsax, Floriaan Wempe/tenorsax, Jessie Breve/baritonsax, Maarten Combrink/trombone, Oliver Emmitt/trombone, Peter Keijsers/trombone, Bart van Gorp/bastrombone, Alvaro Jimenez/trompet, Bram van de Glind/trompet, Gidon Nunes Vaz/trompet, Suzan Veneman/trompet, Florian Sperzel/trompet, Steve Zwanink/contrabas, Tim Hennekes/drums
Mis dit adembenemend concert met spectaculaire ritmes, pakkende melodieën, ontroering, uitbundigheid en avontuur niet. Het is voor de luisteraar een spannende, opwindende en swingende reis met Spaanse klassieke muziek en met als startpunt, de Blues.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online