{@post_title}
vrijdag 10 september, 2021

Lafertin, De Cauter en Verbiest

Datum vrijdag 10 september, 2021
Tijd 20:30
Locatie Cultuurpodium Porgy en Bess
Bestel kaarten Meer info

Fapy Lafertin is een van de belangrijkste gitaristen in de Hot Club de France traditie. Hij stichtte in 1985 zijn eigen kwartet in Nederland met violist Tim Kliphuis en de saxofonisten Rudi Brink en Joop Hendriks. Later toerde hij zeer succesvol als solist  in Engeland en speelde samen met o.a. Charlie Byrd, Al Casey, Scott Hamilton, Milt Hinton en kortdurend met Stephane Grappelli.

Saxofonist, gitarist en zanger Koen De Cauter excelleert in een breed scala van genres, zigeuner-jazz, de chansons van Georges Brassens, Musette en dat alles gelardeerd met korte uiterst charmante causerietjes.  Zijn vier kinderen zijn allemaal zeer getalenteerde muzikanten. Twee van hen, ritme-gitarist Waso de Cauter en contrabassist Dajo de Cauter vormen het ritmisch hart van deze formatie.
Multi-instrumentalist Rony Verbiest vormde al een kwartet met Koen, Waso en Dajo De Cauter. Hij speelt vanaf zijn kinderjaren  accordeon en werd beroepsmusicus na een conservatoriumstudie. Naast accordeon speelt hij alle saxofoons, klarinet, bandoneon en sinds enkele jaren mondharmonica. Dit concert zal hij zich op accordeon speciaal richten op de Nouvelle Musette

Fapy Lafertin gitaar
Koen de Cauter sopraan sax, gitaar en zang
Rony Verbiest accordeon
Waso de Cauter ritme gitaar
Dajo de Cauter contrabas

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online