{@post_title}
zondag 10 november, 2024

Caixa Cubo

Brazilian Jazz
Datum zondag 10 november, 2024
Tijd 16:00
Entree 20,00 euro
17,50 euro / Student 5,00 euro(word vriend»)
Locatie Podium 't Beest
Bestel kaarten Meer info

Het Braziliaanse jazztrio Caixa Cubo wordt beschouwd als een van de grootste openbaringen van de Braziliaanse jazz in de afgelopen jaren. Het speelplezier en muzikale interactie van de al jaren bevriende muzikanten uit São Paulo zijn inmiddels bekend. Overal waar zij spelen laten ze een onuitwisbare indruk na. Een uurtje Caixa Cubo live, zorgt voor een geluksgevoel waar je een tijd lang op kunt teren. Hun muziek is aantrekkelijk. Caixa Cubo brengt de Samba-Jazz traditie en de Braziliaanse Grooves uit de jaren 70 naar onze tijd maar het gezelschap geeft er wel een eigentijdse twist aan.

Drie jonge musici uit São Paulo: Henrique Gomide/piano, João Fideles/drums en Noa Stroeter/contrabas studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij ontwikkelden een breed repertoire en verzorgen al bijna twintig jaar hele persoonlijke optredens.

Het zevende album van het trio: Angela (Heavenly Recordings), werd gekozen door BBC 6, Gilles Peterson en Bandcamp, als een van dé albums van 2020.

Eerder stal het trio de harten van de luisteraars bij een showcase op Jazzahead! En ook tijdens festivals in Frankrijk, Zweden, Denemarken, Brazilië, Duitsland en het jazzfestival in Breda.

Er werd samen muziek gemaakt met bekende muzikanten zoals Yamandu Costa, Tony Lakatos, John Rucco, Nailor Proveta, Paulo Belinatti en Teco Cardoso en vele anderen.

In 2024 brengt Caixa Cubo het achtste album uit deze keer bij het Britse Farout label. De nieuwe nummers zullen ook Zeeland veroveren. Mis het optreden in Goes niet!

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online