Skip to main content
met werk van Bach, Beethoven, Schubert, Liszt en Franck

Hannes Minnaar (piano)

, Willibrordkerk, Oostkapelle

“Klassieke Muziek in Veerse Kerken”

Hannes Minnaar is een volbloed Zeeuw en een van Nederlands meest succesvolle pianisten.
Hij studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daarnaast lessen bij o.a. Alfred Brendel, Willem Brons en Menahem Pressler.
Als prijswinnaar van meerdere internationale concoursen wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen, met name de Koningin Elisabeth Wedstrijd (3e prijs, 2010) in Brussel, waar hij eindigde hij als hoogste Nederlander ooit.
Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België en binnenkort ook bij de BBC Philharmonic en het London Philharmonic Orchestra.
Eind 2016 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor klassieke musici in Nederland.
Ook als kamermusicus is Minnaar actief.
Met zijn Van Baerle Trio treedt hij op in de belangrijkste Nederlandse zalen, won hij prijzen in Lyon (internationaal kamermuziekconcours, 1e prijs) en Amsterdam (Dutch Classical Talent, Kersjesprijs), en maakte hij een veelgeprezen cd met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel.
De twee solocd’s die Minnaar tot dusver uitbracht werden met enthousiasme ontvangen. Zijn debuutcd werd bekroond met een Edison, BBC Music Magazine waardeerde het album met 5 sterren en selecteerde het als “Instrumental choice of the month”. “Luister” prees de pianist om het “summum aan verfijning in de klank”. Het internationaal gezaghebbende blad “Gramophone” noemde hem “a tonal colourist” en “a natural talent”.
Daar valt weinig op af te dingen en ook weinig aan toe te voegen, behalve dan dat de thuisblijvers bij dit concert meer dan ongelijk hebben.

Programma
J.S. Bach Italiaans concert, BWV 971 'Concerto nach Italiänischem Gusto'
Beethoven Zevende sonate in D, op. 10, nr. 3
Liszt/Schubert Die Forelle, D 550
Schubert/Liszt Der Müller und der Bach, D 975
Schubert/Liszt Aufenthalt, D 957, nr. 5
Liszt/Schubert Lob der Tränen, D 711
Schubert/Liszt Auf dem Wasser zu singen, D 774
Franck Prélude, choral et fugue, op. 21