Skip to main content
met werk van Rachmaninov, Martinu en Beethoven

Victor Julien-Laferrière (cello) [winnaar Koningin Elisabeth Concours 2017] & Jonas Vitaud (piano)

, St. Jacobskerk

Het Koningin Elisabeth Concours is zo toonaangevend dat zelfs een tweede of derde plaats goud waard is, terwijl de uiteindelijke winnaar niet anders dan een uitzonderlijk talent kan zijn.
Zoals de winnaar van 2017, de Franse cellist Victor Julien-Laferrière, die op 9 februari voor het voetlicht treedt in Vlissingen, samen met pianist Jonas Vitaud, met een bovengemiddeld boeiend programma bovendien.
Deze jonge cellist, leerling van Heinrich Schiff en Clemens Hagen, won in 2012 al het Internationale Lente Concours in Praag.
Julien-Laferrière werkte voornamelijk met grote Franse en Belgische orkesten onder niet de minste dirigenten als Seiji Ozawa en Peter Oudjian, en is ook een gedreven kamermuzikant, zijn eerste eigen cd leverde hem vele prijzen op, de Diapason d’or niet in de laatste plaats.
Jonas Vitaud heeft ook de nodige internationale palmares op zijn naam en werkte nauw samen met György Kurtag en Henri Dutilleux. Van laatstgenoemde componist was hij min of meer de huispianist, hij bracht in ieder geval meerdere goed ontvangen c.d.’s uit met muziek van Dutilleux.

Programma
Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonate für Violoncello und Klavier F-Dur op. 5/ 1
Bohuslav Martinu (1890-1959)
Variations on a Theme of Rossini H 290
Pauze
Sergej Rachmaninow (1873-1943)
Sonate für Violoncello und Klavier g-Moll op. 19