Skip to main content

TaxiWars feat. Tom Barman [Belgie]

, De Spot

Jazz, rake beats en een donker stemgeluid komen samen in TaxiWars, de band van dEUS-zanger Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen.
De Antwerpse band dEUS werd groot in het alternatieve rockcircuit, maar werd al vanaf het begin sterk beïnvloed door jazz. Niet vreemd dus dat dEUS-zanger Tom Barman een jazzgroep heeft opgericht,TaxiWars. Partner in crime is de in New York aan de weg timmerende saxofonist Robin Verheyen, die de composities voor zijn rekening neemt.
‘Kort, puntig en direct: TaxiWars is hardcore-jazz met een punk-achtige benadering’, aldus Barman, die zich een weg baant door de songs met een mix van spoken word, rap, chansons a la Serge Gainsbourg en jazz a la Archie Shepp, Charles Mingus en meer, veel meer.
‘Een dwingende beat, een prikkelende saxofoonpartij, hees gefluisterde vocalen die iets sensueels maar ook iets duisters hebben’, zo typeert Trouw het geluid van TaxiWars, dat daarmee uitstekend past in de nieuwe lichting grensverkennende Belgische bands als Dans Dans, STUFF. en Nordmann.
‘Barman en Verheyen blazen jazz en poetry nieuw leven in met stomende songs’
(de Standaard).
Op het International Jazzfestival Middelburg van 2016 waren zij een van de slotacts, waar de band, ondanks de verregende situatie, een even memorabele als pulserende performance neer zette.
Voor degenen, die er toen niet bij waren, gaat TaxiWars nog een keer in reprise, degenen die er wel bij waren hebben ongetwijfeld geen verdere aanmoediging nodig.
Bezetting: Tom Barman (vocalen), Robin Verheyen (tenorsax), Nicolas Thijs (bas) en
Antoine Pierre (drums)