Skip to main content
Traject op Zuid-Beveland / Startpunt: muziektent Manhuispoort, Zusterstraat 9, Goes

Zeeland-Muziektent-Fietstour
New Trombone Collective

, Goes

Wat is er mooier dan het Zeeuwse landschap ?

Wat is er prettiger dan door dit landschap te fietsen ?

Wat is er afwisselender om, al fietsende de verschillende stadjes en dorpen aan te doen, letterlijk levend erfgoed ?

Wat als er dan ook nog hele goede muziek klinkt in de muziektenten op de route ?

Dan heb je, alles bij elkaar opgeteld, een niet te missen ervaring.

De Zeeland-Muziektent-Fietstour 2018 is de naam van een project van MuziekPodium Zeeland, dat precies doet wat het zegt.

Het is een fietstour, langs muziektenten in verschillende regio’s van Zeeland, waar de beste blazersensembles hier te lande acte de présence zullen geven.

Per editie speelt 1 ensemble 5 mini-concerten in 5 verschillende muziektenten, voor het voornamelijk fietsende publiek, dat zich in een matige vaart van tent naar tent kan spoeden via een landschappelijk fraai traject.

De exacte route en tijden blijven vooralsnog een verrassing: de eigenlijke kaart, en andere informatie ontvangt u tegen inlevering van uw reserveringsbewijs bij het startpunt van de route. Het is zelfs mogelijk een fiets of e-bike te huren.

De Zeeland-Muziektent-Fietstour is met andere woorden een pakkende mix van muziek, erfgoed, landschap en fiets-tourisme.

Van Purcell en Gabrieli tot Nyman en Bourgeois
Eind jaren tachtig, begin jaren negentig leverde het Rotterdams Conservatorium een nieuwe generatie grote trombone-talenten af, die in 2001 de krachten bundelden in het New Trombone Collective. En alsof dat de gewoonste zaak van de wereld was kwamen de individuele leden op prominente plekken terecht in orkesten en ensembles als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de philharmonie zuidnederland, het Nederlands Blazers Ensemble, het Asko/Schoenberg Ensemble, het Doelen Ensemble, Amsterdam Sinfonietta en de David Kweksilber Big Band.
Dat zegt wel iets over de kwaliteit, maar ook over de veelzijdigheid en diversiteit van het collectief. Een tiental dvd’s en cd’s verschenen sindsdien met werken van Sweelinck, Couperin, Palestrina, Haydn via eigentijdse jazz en pop (Sufjan Stevens, Nico Muhly en Bryce Dessner) naar hedendaagse componisten als Padding, Koolmees en Maier.
Het collectief is voor geen kleintje vervaard en is bovendien nog immer de gangmaker achter het prestigieuze Europese trombone-festival “Slide Factory” in Rotterdam.
Verwacht oude muziek, klassieke muziek, eigentijdse jazz en nieuwe muziek van de bovenste plank, verrassend, vernieuwend en verre van voorspelbaar.
Bezetting: Brandt Attema Mark Boonstra (bastrombone), Remko de Jager, Koen Kaptijn, Sebastiaan Kemner , Jörgen van Rijen, Alexander Verbeek, Pierre Volders &
Jeffrey Kant (tenortrombone)

Zakelijke informatie
Toegangsprijs: 15,00 euro ( eenheidsprijs )
Reserveren wordt aanbevolen.
Niet in de laatste plaats omdat daar ook gereserveerd kan worden voor de nodige extra’s, met name fietsen in alle maten en soorten plus een prettige vorm van proviandering in de vorm van een welgevulde picknickmand.

Prijsoverzicht

Fietsen
Gewone fietsen 8,00 euro
E-bikes 25,00 euro
Tandem 25,00 euro

Proviand
Picknickmand 10,00 euro
Klein flesje wijn ( wit of rood) 4,00 euro

U kunt natuurlijk ook uiterst simpel een kaartje kopen aan de meet in Goes en daar met uw eigen fiets verschijnen,
Vele wegen leiden naar Goes en ook weer daarvandaan.

Reserveren wordt echter aanbevolen.
Stuur een mail naar Ana Zlovic: a.zlovic@muziekpodiumzeeland.nl
Vermeld daarin hoeveel kaarten u wilt hebben en van welke faciliteiten u gebruik wilt maken en voor hoeveel mensen.
Er zal dan per ommegaande een mail ter bevestiging terug gestuurd worden.
Met daarin informatie inzake hoe te betalen.
Met daarin tevens hoe en waar de routebeschrijving te verkrijgen plus eventueel de fietsen en de picknickmand.