Skip to main content
met werk van Brahms, Liszt, Enescu & Dohnanyi

Archduke Ensemble

, Michaelskerk, Koudekerke

“Klassieke Muziek in Veerse Kerken”

Wellicht had u nog niet van het Archduke Ensemble gehoord ? Dat zou zomaar kunnen, omdat dit kosmopolitische ensemble nog niet zo lang geleden is opgericht.
Uiterst ervaren krachten nochtans, waarbij met name pianiste Shuann Chai al sinds meerdere jaren een graag geziene gast is in onze Zomerserie in Veere.
De gezamenlijke passie van de musici is het uitvoeren van kamermuziek uit de 18e en 19e eeuw, het programmeren van de grote meesterwerken van het repertoire naast minder bekende vondsten, en het presenteren van deze werken op een historisch geïnspireerde, romantisch georiënteerde en vooral warmbloedige manier.
Dat het ensemble vermoemd is naar het Aartshertog-trio van Beethoven, dat had u ongetwijfeld al geraden.
Violist Shunske Sato is concertmeester van Concerto Köln en van de Nederlandse Bachvereniging. In 2011 maakte hij de eerste opname van Paganini’s tweede vioolconcert op een historisch instrument met de Academy of Ancient Music.
Altviolist Emlyn Stam is actief als kamermusicus, solist en orkestmusicus en treedt regelmatig door heel Nederland en Europa op, met o.a. het Asko / Schönberg Ensemble, het Parkanyi Kwartet, het Ysaÿe Trio en het aan de weg timmerende New European Ensemble.
Cellist Job ter Haar, leerling van Anner Bijlsma, is een veelzijdig muzikant, hij speelt immers zowel bij het Ives Ensemble als bij Musica ad Rhenum.
Pianiste Shuann Chai studeerde in New York en Den Haag, onder meer bij Stanley Hoogland en Bart van Oort, vormt een duo met Pieter Wispelwey, en is een engagerend performer, die in haar spel emotie aan intellect paart.

Bezetting
Shunske Sato viool
Emlyn Stam altviool
Job ter Haar cello
Shuann Chai piano

Programma "In zigeunerstijl"
Liszt Hongaarse Rhapsodie nr. 2
Enescu Konzertstück
Dohnanyi Stijktrio
Pauze
Brahms Pianokwartet in G klein, op. 25