Skip to main content

The Preacher Men
Featuring Efraim Trujillo, Rob Mostert en Chris Strik

, De Spot

Na de release in 2016 van hun alom geprezen debuut ‘Preaching Out Loud’ en een uitgebreide concertserie, keerden The Preacher Men dit voorjaar terug naar de studio om hun tweede album ‘Blue’ op te nemen. En ja, het verwijst zowel naar het muziekgenre als naar de stemming. Van de negen ‘groovy-blue songs’ zijn er zeven gloednieuwe composities van saxofonist Efraim Trujillo. Het Nederlandse Trio werkte, voor een deel van de opnames, samen met de legendarische ingenieur/producer Al Schmitt.

Enkele beschrijvingen:

Scheurende saxofoonkreten, gruizig diep-groovend Hammond Orgel, back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is. 
Amen!

The Preacher Men sleuren je gewoon de swing in.

Jazz Nu The Preacher Men is een nieuw supertrio.

Jazzism Wat een groove, wat een swing! Draai om je Oren

Saxofonist en componist Efraïm Trujillo zoekt sinds de zomer van 2018 naar de essentie van de blues. Dit jaar ziet hij deze zoektocht met succes beloond. Op 19 mei werd bekend gemaakt dat het concept album ‘Blue’, dat hij opnam met zijn band The Preacher Men, de Edison Jazzism Publieksprijs 2019 heeft gewonnen!

 

Efraïm Trujillo is een succesvol en drukbezet saxofonist (The Preacher Men, The Ploctones, New Cool Collective, Fra Fra Sound), dirigent (Amsterdam Funk Orchestra, Nederlands Studenten Jazz Orkest) en componist. In het najaar van 2018 besloot hij op 49-jarige leeftijd 'back to school' te gaan om aan het Conservatorium van Amsterdam 'Master’s Research' te doen. Voor het werk ’Into The Blue (Revealing the essence of a musical genre)’ werd hij afgelopen maart beoordeeld met '9 with distinction' wat hem een cum laude waardering opleverde. De commissie gaf daarbij als commentaar: 'Indrukwekkend, veel omvattend onderzoek' en 'Uitstekende presentatie in woord en geschrift'.

Naast het geschreven werk verscheen tegelijkertijd het conceptalbum 'BLUE' van zijn trio The Preacher Men met nieuwe (voornamelijk door Efraïm zelf geschreven) muziek. De combinatie met Hammondspeler Rob Mostert, drummer Chris Striken producer Al Schmitt leverde het gewenste resultaat op en het album werd door de vakpers bijzonder goed ontvangen. In Jazzism werd 'BLUE' uitgeroepen tot beste Blues Album van 2018 (Marie-Claire Melzer). NRC noemde The Preacher Men als een van ‘de culturele hoogtepunten van de zomer’ van 2019. En, last but not least, op 19 Mei werd bekend gemaakt dat 'BLUE' de felbegeerde Edison Jazzism Publieksprijs 2019 gewonnen heeft!