Skip to main content

expositie Grote Kerk Veere

mei t/m augustus 2017

 

Marijn Kluijfhout

 

fotografie - grafisch werk - ruimtelijk werk

 

Twaalf mini-exposities

In de twaalf nissen van de Grote Kerk presenteert Marijn Kluijfhout verschillend werk. De ene keer sta je midden in de Houten Koppen, de andere keer bijvoorbeeld in onscherpe foto’s. Je kunt voornamelijk zijn fotoseries bekijken. Deze laten de rafelranden van Zeeland zien.

 

Portretten

Marijn toont meer dan honderd portretten, zoals zijn serie Houten Koppen: een serie rauwe, ongepolijste portretten volgens een zelf bedacht procedé geprint op hout.

 

Grote kerk centraal

Eén nis is gewijd aan de Grote kerk zelf zoals je die nog nooit gezien hebt, inclusief allerlei ‘verborgen’ sporen van de lange geschiedenis. 

 

Tafels om niet aan te eten & Banken om niet op te zitten 

Meubels moeten mooi en praktisch zijn. Of toch niet? Mooi is een relatief begrip. Kluijfhout ziet zijn meubelen het liefst hard, rauw en industrieel. 

 

Expositie in beweging

De expositie verandert voortdurend en je kunt hem daardoor met gemak meerdere keren bezoeken. Wordt er een werk verkocht, dan is er een lege plek. En is er een nieuw werk af, dan zoekt Kluijfhout daar weer plaats voor. Ook gaat Kluijfhout ter plekke werken. 

 

Over Marijn Kluijfhout

Marijn Kluijfhout (1973) woont in Middelburg en is fotograaf en interieurmaker met een voorliefde voor veel contrast en weinig kleur. “Wat ik ook fotografeer, het moet karakter hebben en echt zijn.” Door het combineren van oude en nieuwe technieken zoals fotografie, houtbewerking, lasersnijden en monoprint heeft Kluijfhout een werkwijze gevonden die bij hem én zijn producten past. Daarbij werkt hij met gebruikt hout, lokale en duurzame materialen.

 

meer info: www.kluijfhout.com